Auteur Topic: Roadtracer Windows 10?  (gelezen 252 keer)

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Roadtracer Windows 10?
« Gepost op: januari 31, 2021, 05:31:53 pm »
Beste,
Na 20jaar met xp te hebben gedraaid ben ik moeten overschakelen op ne nieuwe pc met windows 10.Op de xp draaide de laatste roadtracer met 4 topokaarten nl 2x Frankrijk,Nederland en topo Belgie.
Hoe en wat moet er nu gebeuren om de software van roadtracer te laten draaien met  de 4 topokaarten.
De Tripy dat ik heb is een Tripy 1 een gele met blacklight.
Ik vermoed dat ik een mail zou moeten sturen naar Tripy om te vragen om mijn codes van de Tripy en de topokaarten te resetten? en dan terug alles installeren.... of zijn andere manieren?
« Laatst bewerkt op: januari 31, 2021, 05:33:48 pm door Lieven »

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #1 Gepost op: januari 31, 2021, 06:41:23 pm »
Ik heb de software geinstalleerd http://community.tripy.eu/pg.asp?pageID=268#RT01.
Tripy 1 batterijen zijn plat dus even een nacht laten opladen.....

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #2 Gepost op: januari 31, 2021, 08:48:56 pm »
Voor de topokaarten zal je tripy moeten benaderen,voor de ander is het gewoon registreren,je moet wel de tripy cable nog  installeren,dit doet Windows 10 niet vanzelf dit moet je handmatig doen.doe je dit niet krijg je geen communicatie met het toestel.
« Laatst bewerkt op: januari 31, 2021, 09:15:59 pm door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #3 Gepost op: januari 31, 2021, 09:08:54 pm »
De Tripy cable vindt je terug onder apparaatbeheer,en dan op de PC naar stuurprogramma zoeken (C:Program Files(x86)>Tripy>Roadtracer>DriversTripycableW7-64)
Moest hij daar niet staan deze kan je op de site van Tripy downloaden(http://community.tripy.eu/pg.asp?pageID=268 dan scrollen naar RT02)

Moest je foutcode 28 krijgen bij het installeren van de tripy cable ,moet je Het Driversignature/stuurprogammahandtekening uitschakelen
Dit doe je zo


Houd de schift knop(hoofdletter) vast
dan terwijl je die knop blijft vasthouden ga je links onder aan het scherm, op het windows icoon staan en klikt op de rechtermuisknop,
bij afsluiten of afmelden klik je op" opnieuw opstarten,de schift knop blijven inhouden,totdat er een blauwe pagina komt,
daar klik je op Troubleschoot/Probleemoplossingen
dan advandced options/Geavanceerde opties
dan meer herstel opties weergeven
dan opstart instellingen
dan opnieuw opstarten
dan ga je een pagina zien met een lijst dan druk je op f7 dan start je pc terug op
je Tripy 1 aansluiten en 30 seconden wachten en op communicatie drukken op het toestel
dan ga je naar apparaat beheer(rechter muis knop op Windows icoon)
dan op  klik je op Tripy Cable
dan stuurprogramma bijwerken
dan op je PC naar stuurprogramma's zoeken
hier druk je op bladeren/Browse en ga naar de plaats waar je de DriversTripyCable hebt staan( die staat op je C schijf (Program Files(x86)>Tripy>Roadtracer>DriversTripyCableW7-64))
dan op Next/ok
dan gaat je virusscanner vragen wel of niet installeren,dan klik je op wel installeren/ja
dan is de kabel geďnstalleerd,wel niet meer met veilig verwijderen afsluiten of je moet hem weer installeren
« Laatst bewerkt op: januari 31, 2021, 09:14:06 pm door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #4 Gepost op: februari 01, 2021, 07:06:49 pm »
Thx voor de duidelijke uitleg. Tripy is werkende en ja idd voor de topo kaarten moet ik ne mail na tripy sturen...
Bedankt.

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #5 Gepost op: februari 04, 2021, 05:41:43 pm »
Alles werkt? Behalve dat ik de topo map Belgium niet meer kan installeren?
2x topo Frankrijk en 1x topo Nederland die gingen wel?
Ik krijg volgende melding bij het installeren van topo Belgium:





Iemand een idee?
Mvg Lieven.
« Laatst bewerkt op: februari 04, 2021, 05:45:47 pm door Lieven »

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #6 Gepost op: februari 04, 2021, 07:24:37 pm »
Je kan eens proberen op de drie puntjes naast je kaart keuze te klikken,en van daar uit op importeren klikken.



« Laatst bewerkt op: februari 04, 2021, 09:18:49 pm door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #7 Gepost op: februari 06, 2021, 08:39:15 am »
Werkt  niet.....

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #8 Gepost op: februari 06, 2021, 10:19:37 am »
Kopieer die installatie dvd eens op de c schijf, en probeer dan eens,van uit Roadtracer te importeren.
Wat ook roet in het eten kan sturen is je printer,schakel die eens uit of installeer deze eens opnieuw(klinkt raar maar deze kan voor veel foutcodes zorgen)
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #9 Gepost op: februari 07, 2021, 09:18:01 am »
Geen van beide mogelijke oplossingen werken....

Denk dat ik best een mail verstuur naar Tripy met het probleem van het installeren van de topo map Belgium.

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #10 Gepost op: februari 07, 2021, 10:26:59 am »
Je kan het beste een mail sturen naar Thierry Berte   t.berte@tripy.be
Als het kan in het Frans of anders in het Engels en doe de foto's erbij.als hij niet op de een of andere rally zit antwoord hij redelijk snel.
zet je de oplossing hier dan even neer,zodat we dat kunnen gebruiken als nog iemand dat voor heeft.
« Laatst bewerkt op: februari 07, 2021, 10:29:00 am door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #11 Gepost op: februari 07, 2021, 10:46:28 am »
support@tripy.be. Heb dees mailadres gevonden op de FAQ van Tripy en heb daar ne mail naar verzonden...maar ik zal het ook doorsturen naar het mailadres dat jij mij geeft.
Thx.

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #12 Gepost op: februari 07, 2021, 10:56:54 am »
Ja het is beter naar Thierry te sturen,die support is nogal langzaam

Wat je ook kan proberen is op je oude pc,op de C schijf bij Program Files(x86) onder Tripy dan Roadtracer >map en daar kijken of jouw kaart daar staat en deze kopiëren(op een stick) en dan op de nieuwe pc deze te plakken op de zelfde plaats (Boot(C;)>Program Files(x86)>Tripy>Roadtracer>map) en dan via raodtracer de kaart importeren.(als ze er niet staat)

Kan zijn dat je wel nog je registratiecode moet ingeven
« Laatst bewerkt op: februari 07, 2021, 11:26:16 am door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #13 Gepost op: februari 08, 2021, 03:02:57 pm »
Mail terug van Thierry:

Hallo Lieven,

Sorry mijn nederlands is zeer ontoereikend.
Moet u de software als administrator openen (klik met de rechtermuisknop op het RT Pro picto).

Bevestig dat u ten minste RT Pro 2.1-versie heeft. v2.5 is nog beter.
Verander de locatie van de schijf niet tijdens de installatie.
U kunt de kaartpaden controleren via Help-modules.

> U kunt gratis v2.1 RoadTracer Pro software met kaarten (TVM 2009) installeren RT01 http://community.tripy.eu/pg.asp?pageID=268
Geen andere lagere of oudere versie !!!

> Of koop het voor 30 € per update v2.5 met TVM Europe 2016 (Ref: 6708 TVM EU2016 iSO)
http://www.tripy.eu/nl/tripy-2-gps-road-book-alle-terrein-4x4-motor-quad/producten/accessoires
(ISO downloaden)

> Of we zullen updaten (v2.5 + TVM Europa 2016)
als je goedgekeurd => http://community.tripy.eu/UPLOADS/Hotline/NL/Retour_Tripy2_NL21.pdf
het kost 50 €

Vragen/Aantwoorden (FAQ) (drivers, advies, oplossingen) http://community.tripy.eu/pg.asp?pageID=268&lgid=nl
Vriendelijke groetjes.
Tripy Team

Lieven

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 46
Re: Roadtracer Windows 10?
« Reactie #14 Gepost op: februari 08, 2021, 03:05:26 pm »
Ik weet dus niet wat ik verkeerd doe?
Versie van de RT is v2.5.0?
En ik log in als administrator?