Auteur Topic: layout  (gelezen 2290 keer)

Sandra07

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 20
layout
« Gepost op: april 01, 2020, 01:41:57 am »
Hallo,

even een vraagje,
ik heb een nieuwe pc en natuurlijk al mijn instellingen van mijn vroegere roadtracer staan daar natuurlijk op.
nu dit jaar rijden we terug een benefiet en moet ik de roadbooks maken maar vroeger hadden we 9wp's per blad omdat we hem in boekvorm maken
nu echter zijn het er 8 weet iemand hoe je dit moet aanpassen want ik vindt de topic niet terug van vroeger

groetjes Sandra

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #1 Gepost op: april 01, 2020, 09:49:15 am »
Welke layout gebruik je?
Staand = 24wp
Moto Classic = 9 wp
Moto regulair =6wp
moto generic=8wp
oldtimer car=8wp
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #2 Gepost op: april 01, 2020, 10:01:03 am »
Als dat Oldtimer car is dan
Klik op bestand
dan op Afdruk instellingen
dan selecteer je oldtimer car ,en dan rechts boven bewerken
Daar klik je onder de pagefooter op het lege vlak ,en dan klik je op bewerken(rode pijl in afbeelding)
Dan klik je op het vinkje (blauwe pijl ,en hier selecter je A4+(Schaal) dan heb je 10 wp per pagina
dan klik je op opslaan



« Laatst bewerkt op: april 01, 2020, 10:10:21 am door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Sandra07

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 20
Re: layout
« Reactie #3 Gepost op: april 01, 2020, 09:27:31 pm »
Hallo

ik heb een mailtje naar tripy gestuurd omdat ik het raar vindt dat ik geen layouts heb maar slimmer word je niet van die mensen,
ik heb enkel maar staande en liggende voor de rest geen andere.
ik heb een tripy2 Pro 
die van paasrit heb ik zelf gemaakt
groetjes


Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #4 Gepost op: april 01, 2020, 10:05:27 pm »
Welke versie van roadtracer heb je?
Je vindt dit terug onder "Hulp" en dan "Over"

Hieronder staat de  de layout van "Oldtimer car"
Deze layout zet je op je bureaublad of ergens waar je hem terug vindt
deze kan je dan in roadtracer zetten
door op "afdruk instellingen" te klikken en dan rechts op "importeren" te klikken .
Deze geef je dan een naam naar keuze bij"layout naam"
 dan bij "bestand" klik je op de drie puntjes en dan zoek  je de layout  die ik heb opgestuurd,en plaatst die dan daar neer en dan druk je op OK
« Laatst bewerkt op: april 01, 2020, 10:14:37 pm door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Sandra07

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 20
Re: layout
« Reactie #5 Gepost op: april 01, 2020, 10:28:52 pm »
deze heb ik
sorry maar ik weet me echt geen raad ermee ik ben nochtans redelijk rap met mijn programma's van de pc maar hier krijg ik geen vat op



Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #6 Gepost op: april 01, 2020, 10:33:32 pm »
Je kan deze reports normaal ook terug vinden op je PC
Onder Deze PC (Boot (c) )
klik je op "Program Files (x89)
sroll naar onder en dubbel  klik op "Tripy"
dan dubbel klik op "Roadtracer"
Dan op "report"
Dan op "rb"
en daar zouden ze moeten tussen staan.
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #7 Gepost op: april 01, 2020, 10:37:29 pm »
Je hebt de laatste nieuwe software dus het is up to date,
kan je me die layout eens laten zien die je zelf gemaakt hebt,gewoon een print screen van het beeld in bewerken,dus de pagina waar ik mijn pijlen in heb gezet,dan herken ik het sjabloon van de layout misschien
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Sandra07

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 20
Re: layout
« Reactie #8 Gepost op: april 01, 2020, 10:41:24 pm »



deze heb ik in map rb

deze heb ik zelf gemaakt of beter gezegd nog in afwerking



Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #9 Gepost op: april 01, 2020, 11:04:05 pm »
Dat lijkt op sjabloon 'Staand"
Je moet goed opletten om daar wijzigingen in uit te voeren,de tekst en de commando's kan je wijzigen
Maar als je met het formaat van de vakken gaat spelen,kunnen zich rare dingen voordoen,het is niet eenvoudig om daar veranderingen in te brengen,dan kan je beter een totaal nieuw sjabloon maken.
Klik bij bewerken op "help"
Dan op "Help inhoudsopgave" of op F1
Daar heb je een basis uitleg om een fastreport te maken.
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #10 Gepost op: april 01, 2020, 11:13:59 pm »
Je vindt de commando's die je kan gebruiken terug onder "Bewerken"
Roadbook instellingen dan "Help"
dan "impression &modéles"
dan creër een model
dan scroll je naar onder en je ziet de commando's die je kan gebruiken,je kan enkel deze gebruiken want andere kent roadtracer niet
[frUserDataset.distance] Afstand op dit waypoint is een voorbeeld van een commando.
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #11 Gepost op: april 01, 2020, 11:20:03 pm »
Ik zie dat je fastreports staan als een pdf bestand,en dan klopt niet,deze moeten het tripy symbool hebben,dit kan je veranderen bij eigenschappen,en dan op openen met roadtracer exe,want anders ziet roadtracer deze niet.


ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Sandra07

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 20
Re: layout
« Reactie #12 Gepost op: april 01, 2020, 11:45:47 pm »
bedankt om met te helpen deze heb ik ondertussen al aangepast
deze roadboek heb ik vorig jaar gemaakt met een layout van 9wp per kant van een blad natuurlijk heb ik wat dingen toegevoegd via gimp


Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 282
Re: layout
« Reactie #13 Gepost op: april 02, 2020, 12:02:52 am »
gimp ken ik niet.dan heb je het pdf bestand aangepast,of het Exel bestand?
En maak je die altijd met de waypoints van boven naar onder in plaats van links naar rechts?
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Sandra07

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 20
Re: layout
« Reactie #14 Gepost op: april 02, 2020, 12:10:36 am »
ja omdat deze dan uiteindelijk in boek worden gevormd
gimp is een programma dat ik gebruik ipv fotoshop
zo start ik natuurlijk




ik heb ze idd aangepast