Auteur Topic: registreren roadtracer pro lukt niet  (gelezen 696 keer)

Leo

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 6
registreren roadtracer pro lukt niet
« Gepost op: april 26, 2018, 10:45:21 pm »
Hoi allen,

Ik heb een tripy 2 overgenomen waar roadtracer 1.4.2 bij zit.
na installatie op de laptop moet ik deze registreren ik krijg iedere keer de melding  "er is geen internet verbinding" ( zowel via WIFI als met kabel aangesloten )
Iemand dit ook gehad ?

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 142
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #1 Gepost op: april 27, 2018, 01:08:38 am »
Je moet wel als administrator ingelogd zijn om je te registreren en Je moet de versie 2.1 downloaden
http://download.tripy.be/iso/tripyv2.1.iso
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Eagle

  • Administrator
  • Actief Lid
  • *****
  • Berichten: 241
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #2 Gepost op: april 27, 2018, 01:29:45 pm »
Zo is het. Zorg eerst dat de software volledig up-to-date staat.

Michel

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 14
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #3 Gepost op: april 27, 2018, 06:29:58 pm »
Zie hier ook tussen de FAQ op de Tripy website
http://community.tripy.eu/pg.asp?pageID=268

Leo

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 6
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #4 Gepost op: april 28, 2018, 02:43:03 pm »
Polleke, Eagle en Michel,

Dank voor uw korte en duidelijke antwoorden.
De nieuwste versie van de roadtracer draait inmiddels op mijn laptop.

Groeten,
Leo

Eagle

  • Administrator
  • Actief Lid
  • *****
  • Berichten: 241
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #5 Gepost op: mei 02, 2018, 06:17:25 pm »
Super om dat te lezen. Veel plezier met het maken EN rijden van mooie routes.

Leo

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 6
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #6 Gepost op: juni 10, 2018, 11:42:38 pm »
Moet helaas na vele pogingen zeggen dat Roadtracer maar half werkt bij mij.

Ik heb de instructie video`s doorgenomen vanaf youtube https://www.youtube.com/watch?v=5n7cMbGT_xw&feature=youtu.be en daar kiest men punt a start / routeren / en punt b en roadtracer maakt er dan een kronkel lijn tussen die de weg volgt op de kaart.

Bij mij blijft het een kaarsrechte lijn wat ik ook probeer  :-\

Weet iemand wat ik nog moet doen ?

Edit :
- ik zie in het filmpje dat daar op de kaart "TVM europe" wordt gewerkt in ik heb "google" als kaart.
- verder kan ik alleen de eerste punt (start) zetten als ik kies voor "punt toevoegen". ik kan geen eerste punt zetten zoals in het uitleg filmpje wordt gedaan.


« Laatst bewerkt op: juni 11, 2018, 12:01:09 am door Leo »

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 142
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #7 Gepost op: juni 11, 2018, 11:40:03 am »
Welke kaart je gebruikt heeft geen belang Roadtracer werkt altijd op de onderliggende kaart TVM

Je moet voor je begint met een route te maken, klikken op het "punt en segment werktuig" (pijltje met er langs lijntje met twee bolletjes)dit is dan lichtblauw

Dan ga je met de muisaanwijzer op de plaats staan waar je wilt beginnen,je moet op een weg staan, anders werkt de knop routeren niet ,als je op de weg staat rechts klikken en routeren selecteren en zo kan je verder,zolang je op de weg blijft.

Als je niet op een weg begint, moet je inderdaad met punten toevoegen beginnen totdat je op de weg bent en van daar uit kan je dan routeren gebruiken

Je kan routeren en punten toevoegen combineren in een route.
« Laatst bewerkt op: juni 11, 2018, 11:48:40 am door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 142
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #8 Gepost op: juni 11, 2018, 11:53:15 am »
Jij zegt ik heb Google als kaart, maar als je langs Google op dat vinkje klikt,heb je dan TVM Europa er niet bij staan?
houd er rekening mee dat niet alle wegen in Google maps op TVM Europa staan,
Dus voor je begint kijk of die weg ook in TVM staat.
« Laatst bewerkt op: juni 11, 2018, 12:09:47 pm door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Leo

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 6
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #9 Gepost op: juni 11, 2018, 06:41:17 pm »
Als ik de kaarten laat zien kan ik kiezen uit :

Google
en een kaart van frankrijk ( die in werkelijkheid niet verschijnt )


Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 142
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #10 Gepost op: juni 11, 2018, 07:05:04 pm »
Dan zal je de kaart TVM nog moeten laden vanaf je installatie DVD,want dan staan die nog niet op de PC
Kijk eens onder "bewerken"
dan "kaarten beheren" kijk eens welke kaarten er links in kader staan,als daar de kaart TVM Europa staat klik je daar op zodat hij blauw wordt en dan op "importeren" klikken ,als die op je PC staat gaat hij die vinden ,staat hij niet op de PC dan moet je de installatie DVD gebruiken
wel je toestel aansluiten als je de kaarten wil installeren .
Dit geld ook voor de topo map van Frankrijk,die moet je ook installeren door op kaarten beheren te klikken,deze zal ook niet werken als TVM Europa niet is ge´nstalleerd ,maar wel zichtbaar zijn dan.
« Laatst bewerkt op: juni 11, 2018, 07:07:57 pm door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Leo

  • Forumlid
  • *
  • Berichten: 6
Re: registreren roadtracer pro lukt niet
« Reactie #11 Gepost op: juni 11, 2018, 09:23:12 pm »
THX !!! Polleke,

De TVM kaart installatie ( met tripy aangesloten op de PC ) was de oplossing





En nu krijg ik wel de route met bolletje pijltje te zien.