Auteur Topic: Hoe krijg je die bestanden open,  (gelezen 5572 keer)

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 273
Hoe krijg je die bestanden open,
« Gepost op: augustus 10, 2015, 05:00:52 pm »
Wat ik ook doe of probeer krijg geen enkele route geopend,krijg de melding ongeldig file ,en volgens mij is het toch een trb bestand ,maar krijg hem niet open met roedtracer ,met itn ook al geprobeerd ook hier het zelfde ongeldig bestand
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

STXrider

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 483
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #1 Gepost op: augustus 10, 2015, 06:41:29 pm »
Dit valt meer onder Roadtracer dan onder Ritten en Reizen maar ok....

Bij het voorstellen had ik het idee dat je een redelijk ervaren gebruiker bent.......

Wel een paar vragen, want je moet wat duidelijker zijn:

  • Waar heb je het bestand vandaan gehaald?
  • Is de extensie van het bestand wel goed? Ik bedoel daarmee misschien een dubbele punt in de naam of zoiets
  • Misschien dat je het bestand kan uploaden?

Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx - CN 2017.20 ~ Roadbookhouder A4

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 273
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #2 Gepost op: augustus 11, 2015, 09:45:57 am »
Hier op deze pagina op deze site,kan gen enkel trb bestand van deze site afhalen ,ook niet op mijn laptop
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

Eagle

  • Administrator
  • Actief Lid
  • *****
  • Berichten: 271
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #3 Gepost op: augustus 11, 2015, 10:56:42 am »
Heb je de recentste update van RoadTracer geÔnstalleerd?

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 273
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #4 Gepost op: augustus 11, 2015, 11:34:59 am »
Ik heb roadtracer 2.3.0 geinstaleerd op mijn desktop( windows 10),en op mijn laptop staat nog een oude versie ( windows xp),maar het probleem ligt niet aan roadtracer, want op alle sites kan ik tripy(trb) bestanden openen, behalve op deze site,ook als ik het met ITNconverter wil openen wil het niet lukken en geeft de melding van ongeldige file,
dus volgens mij is er iets mis met hoe deze site de extensie verzendt
« Laatst bewerkt op: augustus 11, 2015, 08:41:53 pm door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

STXrider

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 483
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #5 Gepost op: augustus 12, 2015, 11:19:10 am »
 ??? Dat is raar?

De bestanden van deze site zou je gewoon moeten kunnen openen. Staan de routes niet eerst onder downloads? en dat je dan de route daarna daar moet aanklikken....
Hoeft niet, maar is maar een idee. :-\

Of geeft het systeem gelijk een foutmelding van niet kunnen openen?
Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx - CN 2017.20 ~ Roadbookhouder A4

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 273
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #6 Gepost op: augustus 12, 2015, 01:01:45 pm »
ik klik op de route,"open met" dan openen met roadtracer exe ,dan opent roadtracer en dan krijg ik de" melding ongeldig formaat "
ook als ik route op de harde schijf zet,roadtracer kan ze niet openen
ook als ik roadtracer open en zet de route van uit de harde schijf bij roadbooks ,krijg ik de melding ongeldig formaat




van uit roadtracer








« Laatst bewerkt op: augustus 12, 2015, 01:17:54 pm door Polleke »
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

STXrider

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 483
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #7 Gepost op: augustus 12, 2015, 05:22:01 pm »
Ik ging ook naar een willekeurig .trb bestand en deed toen rechtermuis knop "Openen met"......... en ook een melding.



Maar gewoon dubbelklikken en het bestand opende normaal? Ook al geprobeerd zonder openen met...

Ik heb ook een bestand hier aangeklikt, dan krijg ik ook een veld met "Openen met" en dan klikken op OK
« Laatst bewerkt op: augustus 12, 2015, 05:28:01 pm door STXrider »
Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx - CN 2017.20 ~ Roadbookhouder A4

STXrider

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 483
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #8 Gepost op: augustus 12, 2015, 05:33:48 pm »
Kijk eens bij een *.trb bestand met een rechtermuisklik bij eigenschappen.
Dan moet er staan dat het geopend moet worden door Roadtracer.exe



Zoniet, op wijzigen klikken.
« Laatst bewerkt op: augustus 12, 2015, 05:35:26 pm door STXrider »
Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx - CN 2017.20 ~ Roadbookhouder A4

Eagle

  • Administrator
  • Actief Lid
  • *****
  • Berichten: 271
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #9 Gepost op: augustus 12, 2015, 09:13:44 pm »
Ik heb het hier ook nog eens geprobeerd.
Route vanaf het forum gedownload, dan openen in RT en ik krijg inderdaad ook die foutmelding. Da's iets dat ik met de vorige update van RT gemerkt heb. Soms verknoeit RT het bestand blijkbaar bij het opslaan. STX, ik denk dat je je bestanden toch nog een moet checken. Bv. die brabant-tour is er zo eentje.

STXrider

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 483
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #10 Gepost op: augustus 12, 2015, 09:35:37 pm »
Sorry Eagle,

Ik  ??? begrijp het niet, want alle routes hebben het gedaan?
Ik heb de 1e 4 aangeklikt en geen van alle routes waren te openen. De 1e 4 heb ik nu vervangen en die doen het nu gewoon.

Is er niets met het forum veranderd? Want anders kan ik het niet verklaren dat alle routes het niet doen.
Jouw bestand van Wallendorf.trb en die in Frankrijk / BegiŽ doen het ook niet dus zeg het maar....
« Laatst bewerkt op: augustus 12, 2015, 09:45:05 pm door STXrider »
Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx - CN 2017.20 ~ Roadbookhouder A4

Eagle

  • Administrator
  • Actief Lid
  • *****
  • Berichten: 271
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #11 Gepost op: augustus 13, 2015, 09:21:51 am »
Dat is inderdaad vreemd. Ik heb de sites onlangs verhuisd naar een andere hosting provider. Aan die bijlagen hangt intern een checksum vast. Lijkt me precies alsof daar iets mis mee gegaan is.

STXrider

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 483
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #12 Gepost op: augustus 13, 2015, 10:11:31 am »
@Eagle
Ik denk dat de provider er ook niets aan kan doen. Ik heb nogmaals mijn 1e 4 routes geopend en dat is geen probleem.
Misschien een massa-email naar de alle gebruikers zenden om indien ze een route hebben geplaatst hun bestand te vervangen en het probleem is opgelost  ;)

Ik denk dat het namelijk een naar bijeffect is van het verplaatsen.
Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx - CN 2017.20 ~ Roadbookhouder A4

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 273
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #13 Gepost op: augustus 13, 2015, 11:26:19 am »
Die eerste 4 van jou zijn enkel te openen met "koppeling opslaan als" als je ze opent met er op te klikken en" openen met" heb je die zelfde foutcode weer
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

STXrider

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 483
Re: Hoe krijg je die bestanden open,
« Reactie #14 Gepost op: augustus 16, 2015, 08:20:38 pm »
Als ik het bestand aanklik dan krijg ik een scherm met de keuze "Openen met" / "Opslaan" en dan klik ik gewoon op OK en RoadTracer start automatisch op....

Ik heb ze nog niet allemaal vervangen, en die vervangen zijn........ die zijn ook weer te openen  ;)
Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx - CN 2017.20 ~ Roadbookhouder A4