Auteur Topic: GPS week number rollover  (gelezen 1662 keer)

Polleke

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 286
GPS week number rollover
« Gepost op: maart 15, 2019, 10:45:16 am »
Je zult wel op diverse motor en GPS forums al gehoord hebben over de GPS week number rollover

Voor de Tripy 1 en 2 hoeven jullie geen zorgen te maken,heb Thierry Berte van Tripy de vraag gesteld,en zegt dat er geen problemen gaan zijn voor onze Tripy's

Voor wie nog niet weet wat de gps week number rollover is, hier een uitleg

het GPS-weeknummer Rollover betekent dat de kalenderteller van de GPS vol is en zal worden gereset. Vergelijk het met de kilometerteller van een oudere auto. Als het 999.999 kilometer bereikt, springt het automatisch naar 0. In het geval van een GPS gebeurt hetzelfde met de weekteller in het systeem.


GPS's maken gebruik van het systeem van het Amerikaanse leger, dat werd gelanceerd in 1980 en een update vereist om de 1.024 weken. 1.024 weken, of ongeveer 19 jaar en 7 maanden. Op 22 augustus 1999 werd het systeem voor de eerste keer gereset, op 6 april van dit jaar gebeurt dit een tweede keer.Bijwerkingen

Wat de consequenties precies zullen zijn voor uw GPS is niet geheel duidelijk. Zelfs de locatiebepaling kan in de war zijn.

Een GPS bepaalt zijn positie op basis van satellieten die rond de aarde cirkelen. Elke satelliet vertelt de hele tijd waar het is en past altijd de exacte tijd aan. De GPS in de auto ontvangt al deze signalen en berekent op basis van de interne klok hoe lang zijn de signalen van de satelliet onderweg. Op basis hiervan weet de GPS jouw locatie. Maar als de datum van de GPS wordt gereset, kan het het hele systeem in de war sturen.
ps.schrijffouten mag je houden,ik ben blij dat ik ze kwijt ben

STXrider

  • Actief Lid
  • **
  • Berichten: 483
Re: GPS week number rollover
« Reactie #1 Gepost op: maart 15, 2019, 10:49:46 am »
Das mooi  :)
Tripy 2 ~ Garmin GPSMAP 276Cx - CN 2017.20 ~ Roadbookhouder A4